Вина

Нашата филозофија

Се за љубовта

Нашата цел за производство на вино е едноставна - се стремиме да направиме што е можно поквалитетни вина што вистински го претставуваат местото и луѓето од кои доаѓаат. Сите наши вина се директен одраз на нивното лозје и сезоната во која тие се одгледуваат.

Нашите Најдобри Вина

Истражете ги вкусовите на Винарија ГРОЗД

Вината од нашата визба се пристапни, привлечни, пријатни и деликатни, лесни за пиење кои секогаш се вклопуваат во различни ситуации. Тие го покажуваат напредокот што нашите винарски експерти го постигнаа кон винската рамнотежа и развиено чувство за умереност.Вкусот и комплексноста на нашите вина се уникатни и пропознатливо македонски. Интензивните ароми се резултат на комбинираното влијание на средоземната клима.Долгиот процес на зреење на грозјето во овие климатски услови ги концентрира шеќерот и киселините на грозјето, осигурувајќи богати бои и комплексни ароми во нашите сорти вина.

елегантно суво бело вино

квалитетно суво црвено вино

полусуво црвено вино

полуслатко црвено вино

квалитетно суво црвено вино

слатко црно вино

суво бело вино

Лозови насади

Истражете ги нашите убави полиња

Грозјето на АД Струмичко поле е обезбедено од сопствените 700 хектари лозови насади во Струмичко-Радовишко виногорје, кое се наоѓа во најјугоисточниот дел на Р.Македонија. Ова подрачје е под влијание на медитеранска клима која во повисоките делови преминува во умерено-континентална, а долгиот процес на зреење во овие климатски услови ги концентрира шеќерот и киселините на грозјето, осигурувајќи богати бои и ароми во нашите вина. Комплексноста на нашите вина е препознатлива и уникатна.

Награди

Докажан кваилитет

Нашите барања за квалитетот на нашите вина се високи. Задоволни сме и благодарни за многуте национални и меѓународни награди кои ги потврдуваат нашите стандарди за квалитет и патот што го избравме. AWC Виена, BeoWine, Decanter …..и многу други добро познати награди - со нетрпение го очекуваме секое ново признание за нашите напори и гледаме на тоа како потврда и мандат да продолжиме да создаваме исклучителни вина за нашите потрошувачи.

Грозд Мерло

полусуво црвено вино

Грозд Мерло е раскошно суво вино со импресивен темперамент. Се одликува со полна рубин црвена боја со виолетови нијански, комплексен интензивен мирис и атрактивна арома. Има полно тело и рафиниран суптилен вкус дополнет со свежи киселини и пријатни танини кој подолго време останува во устата.

Оптимална температура за служење е 16-18С за полно изразување на најдобрите карактеристики на ова вино.

Грозд Шардоне

суво бело вино

Грозд Шардоне е елегантно суво бело вино со истакнат уникален карактер. Се одликува со златно- жолта боја, развиен пријатен мирис и убава постојаност и комплекстност на аромата. Има привлечен, дискретен и префинет вкус со убава структура, полно тело дополнето со долготраен елегантен завршеток.
Оптимална температура за служење е 10-12С на која сите сортни карактеристики најубаво се истакнуваат со полна изразеност на квалитетот.

Грозд Вранец

dry red wine

Грозд Вранец е квалитетно суво црвено вино од Струмичко-Радовишко виногорје добиено од истоимената винска сорта грозје, типично за Македонија.Се карактеризира со интензивно црвена рубинова боја, дискретен но чист и препознатлив вински мирис. Има вкус со класична структура и пријатни киселини, умерено полно тело и делува прилично питко.

Температура на служење:16-18С

Абер Вранец

полусуво црвено вино

Квалитетно полусуво црвено вино од Струмичко-Радовишко виногорје добиено од истоимената винска сорта грозје, водечка црвена сорта во Македонија.Ова моќно и темпераментно вино се одликува со јака црвена боја, богат екстракт, комплексно буќе со задржана арома на грозјето. Има сладникав последователен вкус со прекрасна структура што доловува перфектен хармоничен финиш.

Температура на служење:16-18С

Хамбург Мускат

полуслатко црвено вино

Трпезно полуслатко црвено вино од Струмичко-Радовишко виногорје, произведено од сортата грозје Хамбург Мускат. Ова модерно вино се карактеризира со јасна црвена боја, препознатлива мускатност, карактеристична арома ис ладок вкус.

Температура на служење:14-16С

Каберне Совињон

dry red wine

Квалитетно суво црвено вино од Струмичко-Радовишко виногорје добиено од истоимената сорта грозје Каберне Совињон.Ова вино се одликува со интензивна црвена боја, хармоничен вкус и мирис со изразено буќе.

Температура на служење:16-18С

Tais

слатко црно вино

Таис е трпезно слатко црвено вино од Струмичко-Радовишко виногорје, произведено од сортата грозје Хамбург Мускат.Се одликува со јасна црвена боја, интензивна и квалитетна мускатност од мирисот на грозјето од кое води потекло, хармоничност и компактност.Ова модерно вино ќе ве изненади со својата долготрајно присутна карактеристична арома и сладок вкус.

Темепература на служење:14-16 С.

Грозд Смедеревка

суво бело вино

Грозд Смедеревка е суво бело вино од Струмичко-Радовишко виногорје добиено од истоимената винска сорта грозје, која со векови е присутна на ова поднебје. Се карактеризира со светло жолтеникава боја, вински мирис и хармоничен и свеж вкус што го прави ова вино питко и нежно.

Температура на служење:10-12С