МЕРЛОТ

КВАЛИТЕТНО СУВО ЦРВЕНО ВИНО

Грозд Мерло е раскошно суво црвено вино со импресивен темперамент. Се одликува со полна рубин црвена боја со виолетови нијанси, комплексен интензивен мирис и атрактивна арома. Има полно тело и рафиниран суптилен вкус дополнет со свежи киселини и пријатен вкус кој подолго време останува во уста.

 

За комплетно изразување на најдобрите карактерситики на ова вино препорачуваме да се служи на температура од 16-18°С

 

 

НЕТО: 0,75 л

АЛК: 14,0% вол

За дополнителни информации поврзани со производот контактирајте не

КАБЕРНЕТ СОВИЊОН

КВАЛИТЕТНО СУВО ЦРВЕНО ВИНО

Квалитетно суво црвено вино од струмичко-радовишко виногорје добиено од истоимената сорта грозје Кабарне Совињон. Ова вино се одликува со интензивна црвена боја, хармоничен вкус и мирис.

 

 

НЕТО: 0,75 л

АЛК: 14,0% вол

За дополнителни информации поврзани со производот контактирајте не

АБЕР ВРАНЕЦ

КВАЛИТЕТНО  ПОЛУСУВО ЦРВЕНО ВИНО

Квалитетно полусуво црвено вино со контролирано географско потекло од струмичко-радовишко виногорје добиено од виската сорта грозје Вранец, водечка црвена сорта во Македонија.

 

Ова темпераментно вино се одликува со јака црвена боја, богат екстрат, сладникав вкус и задржана арома на грозјето.

 

 

 

Препорачана температура за служење на ова вино е 16-18 ⁰ C.

 

 

 

 

НЕТО: 0,75 л

АЛК: 12,5% вол

За дополнителни информации поврзани со производот контактирајте не

ШАРДОНЕ

КВАЛИТЕТНО СУВО БЕЛО ВИНО

Грозд Шардоне е суво бело вино кое се одликува со златно-жота боја, развиен пријатен мирис и постојаност на аромата. Има привлечен дискретен и префинет вкус.

 

За најдобро истакнување на сортните карактеристики и квалитетот на ова вино препорачуваме да се служи на температура од 10-12⁰ C.

 

 

 

 

 

 

 

 

НЕТО: 0,75 л

АЛК: 12,5% вол

За дополнителни информации поврзани со производот контактирајте не

ТАИС ХАМБУРГ МУСКАТ

СЛАТКО ЦРВЕНО ВИНО

Таис е трпезно слатко црвено вино од струмичко-радовишко виногорје, произведено од сортата грозје Хамбург Мускат.

 

Ова модерно вино е релаксирачко и се одликува со јасна црвена боја, квалитетна мускатност од мирисот на грозјето од кое што води потекло и сладок вкус.

 

Препорачана температура за служење на ова вино е 14-16⁰ C.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

НЕТО: 0,375 л

АЛК: 13,5% вол

За дополнителни информации поврзани со производот контактирајте не

СМЕДЕРЕВКА

ТРПЕЗНО СУВО БЕЛО ВИНО

Смедеревка е трпезно суво бело вино, добиено од истоимената винска сорта грозје, која со векови е присутна на ова поднебје.

 

Се карактеризира со светло жолтеникава боја и свеж вкус кој го прави ова вино питко и нежно.

 

Препорачана температура за служење на ова вино е 14-16⁰ C.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

НЕТО: 1 л

АЛК: 11,0% вол

За дополнителни информации поврзани со производот контактирајте не

ВРАНЕЦ

КВАЛИТЕТНО СУВО ЦРВЕНО ВИНО

Вранец е квалитетно суво црвено вино со контролирано географско потекло од Струмичко – Радовишко виногорје добиено од истоимената винска сорта грозје, типично за Македонија.

 

Се карактеризира со интензивно црвена рубинова боја, доскретен но чист и преознатлив вински мирис.

 

 Има вкус со класична структура и пријатно киселини, умерено полно тело и делува доста питко.

 

Температура за служење на ова вино е 16 – 18 ° С

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

НЕТО: 1 л

АЛК: 11,5% вол

За дополнителни информации поврзани со производот контактирајте не

ХАМБУРГ МУСКАТ

ТРПЕЗНО ПОЛУСЛАТКО ЦРВЕНО ВИНО

Трпезно полуслатко црвено вино од Струмичко – Радовишко виногорје, произведено од сортата грозје „Хамбург Мускат“

 

Оваа модерно вино се карактеризира со јасна црвена боја, препознатлива мускатност, карактеристична арома и сладок вкус.

 

Температура на служење на ова вино е 14-16°С.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

НЕТО: 1 л

АЛК: 13,5% вол

За дополнителни информации поврзани со производот контактирајте не

ВРАНЕЦ

КВАЛИТЕТНО СУВО ЦРВЕНО ВИНО

Вранец е квалитетно суво црвено вино со контролирано географско потекло од Струмичко – Радовишко виногорје добиено од истоимената винска сорта грозје, типично за Македонија.

 

Се карактеризира со интензивно црвена рубинова боја, доскретен но чист и преознатлив вински мирис.

 

 Има вкус со класична структура и пријатно киселини, умерено полно тело и делува доста питко.

 

Температура за служење на ова вино е 16 – 18 ° С

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

НЕТО: 1 л

АЛК: 11,5% вол

За дополнителни информации поврзани со производот контактирајте не

СМЕДЕРЕВКА

ТРПЕЗНО СУВО БЕЛО ВИНО

Смедеревка е трпезно суво бело вино, добиено од истоимената винска сорта грозје, која со векови е присутна на ова поднебје.

 

Се карактеризира со светло жолтеникава боја и свеж вкус кој го прави ова вино питко и нежно.

 

Препорачана температура за служење на ова вино е 14-16⁰ C.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

НЕТО: 2 л

АЛК: 11,0% вол

За дополнителни информации поврзани со производот контактирајте не

Дома

Мапа на сајтот

А.Пијалоци

 

Каталог

Винарија

 

Каталог

За Нас

Следете не

Контакт

00389 34 344 249

00389 34 340 110

info@grozd.mk

КОНТАКТ

Б.Пијалоци

 

Каталог

Контакт

За повеќе информации кликнете овде